Utfordringer i kø for unge gokartførere

Nærmere 80 barn, ungdommer og voksne fikk virkelige værmessige utfordringer da de i helga konkurrerte i “løp og lær” arrangert av Haugaland NMK. Dette var det første offisielle gokart-løpet i Norge denne sesongen, og det var derfor godt oppmøte av førere fra Østlandet og andre deler av Vestlandet.

Selv om det var sesongstart, ble det satt banerekorder på Årabrot gokartbane. Hjemmesjåførene Idar Gjerdevik og Andreas Solbakken kjørte begge ned tidligere rekorder. Idar var beklageligvis involvert i et kjøreuhell i siste finaleomgang og kom derfor ikke på pallen.

Førerne fra NMK Haugaland gjorde det som forventet veldig godt på hjemmebane. I Mini vant Peder Saltvedt foran Faltin M. Watne, mens Andebu-føreren William L. Lund kom på tredjeplass. I Junior 125 ble det rent bord til NMK Haugaland med Stian Lie, Leo Ildgruben og Kristian Berge på pallen.

«Løp og lær» er først og fremst et arrangement som legger vekt på læring og mestring av kjøreteknikk og oppfrisking av lover og regler på banen. Værforholdene gjorde at førerne virkelig fikk testet kjøreteknikk både i regn og sludd. Selv om mange kjørte av banen var det ingen som ble skadet.

 

Resultatliste:

Cadetti:
Trond Raugstad, KNA Klepp
Martin Holt, NMK Andebu
Christopher Vetås, NMK Bergen

 

 

Mini:
Peder Saltvedt, NMK Haugaland
Faltin M. Wathne, NMK Haugaland
William L. Lund, NMK Andebu

Junior 125:
Stian Lie, NMK Haugaland
Leo Ildgrube
n, NMK Haugaland
Kristian Berge, NMK Haugaland

 

Rotax DD2:
Roger Halvorsen, NMK Haugaland
Christian Nilsen, NMK Klepp

Rotax Max:
Andreas Solbakken, NMK Haugaland
Martin Lindanger, NMK Haugaland
Per E. Lønning, NMK Haugaland

Scroll to Top