Leder Vestlandsmesterskapet

Tredje runde i Vestlandsmesterskapet i gokart ble kjørt lørdag i Bergen, og igjen gjorde NMK Haugaland-førerne en imponerende innsats i klassene Junior 125, Mini og Cadetti. Sammenlagt foran siste og avgjørende løp om to uker på Klepp har klubbens piloter mulighet til topplasseringer både i Junior 125 og Mini.

I de øsende regnvær var det spesielt god kjøring av William Pedersen og Stian Persson Lie, som sikret seg de øverste plassene i Junior 125. Begge kjørte jevnt og godt hele løpsdagen. Foran siste løp om to uker holde ungguttene fra Haugalandet de to øverste plassene i sammendraget. Janis Ljosnes og Leo Ildgruben ble henholdsvis nummer fem og seks, mens Kristian Berge ble nummer ni, noe som betyr at NMK Haugaland kapret fem av de ni øverste plassene i klassen i Bergen.

I Mini ble det litt «stang ut» Idar Gjerdevik, som fortsatt leder i sammendraget, mens Peder Saltvedt ligger på tredjeplass. I finalen i Bergen var det Sondre Norheim som sikret beste plassering for Haugaland-førerne med en femteplass, mens Faltin M. Wathne ble nummer seks. Peder Saltvedt, Idar Gjerdevik og Stian Riise ble henholdsvis nummer ni, 11 og 13. Dette er en stor klasse med over 30 deltakere.

I Cadetti kom unge Marius Nagel på fjerdeplass. Han har samme plassering i sammendraget.

«NMK Haugaland deltar i Vestlandsmesterskapet med totalt 21 førere og er den desidert største klubben. Vi stiller med topp og bredde, og vi har flere unge talenter som de kommende årene kommer til å herje toppen av resultatlistene på nasjonalt nivå. Dette er resultatet av målbevisst satsing over flere år, mye fysisk og kjøreteknisk trening. Det vi trenger nå er en bane som gir oss mulighet for mer trening, i tillegg til at vi ønsker oss større mesterskap på hjemmebane,» sier Svein Ildgruben I NMK Haugaland, som håper på snarlig realisering av Fjord Motorpark.