Håsken Grand Prix

Denne helgen gikk Junior Kart Tour – Håsken Grand Prix av stabelen hos NMK Andebu i strålende sol og mange varmegrader. NMK Haugaland stilte med 8 førere fordelt på klassene treningscadetti, cadetti, mini og junior 125.

I treningscadetti stilte Oddvar Gravlesæter Gravdal, en ung og lovende sjåfør på bare 6 år. Han ga jernet hele dagen, og var strålende fornøyd på slutten av dagen med å få større pokal enn storebror som kjørte i klassen cadetti.

Torvald Gravlesæter Gravdal og Lucas Kidess gjorde god innsats i cadetti begge to. De hadde bra tempo hele dagen og kjempet godt i feltet. Lucas kom inn som nummer 6 i første innledende, og Torvald hadde sin beste plassering i andre innledende; 19.plass. I finalen var de desverre uheldige begge to, Torvald var såvidt komt igang da motoren ikke ville gå mer. Lucas ble diskvalifisert pga forbikjøring i gulflagg-sone, og de endte dermed på 26. og 24.plass

I mini-klassen stilte vi med fire sjåfører som hevdet seg godt i feltet. Sondre Norheim som har mye erfaring fra kjøring i både Spania og Tyskland er etterhvert blitt en solid og rutinert sjåfør som kjemper godt i toppen. Det samme gjorde Peder Saltvedt og Idar Gjerdevik som også etterhvert har noen års erfaring med gokart-kjøring. Mille Ramsvik solgte en gang i tiden eselet sitt for å kjøpe gokart, og stortrives med det hun driver med. Et stort smil er alltid på plass når hun kommer i mål. Hun endte på P 10 i B-finalen.

Både Sondre og Peder hadde andre beste tid i sin gruppe i treningspasset på morgenen, og viste krefter allerede da. Dette fortsatte de med utover dagen, og alle de tre guttene våre kjempet blant de fremste. Av 47 førere fra hele landet, og svært små forskjeller i tid ble det en forrykende spennende finale. Mye fighting og bytting av plasser helt frem til mållinjen. Peder var en av dem som viste et forbikjøringsshow uten like, og var på et tidspunkt oppe og luktet på 3.plass. Det endelige resultatet ble Idar P2, Peder P6 (i tillegg til at han tok banerekord), og Sondre på P 17.

Kristian Berge og Stian Lie representerte NMK Haugaland i Junior 125. Begge disse guttene har lang fartstid bak rattet og har fightet mye mot hverandre. I dette løpet var det Kristian som imponerte alle. Tempoet hans kom mer og mer i løpet av dagen, og kjørte inn til 6.plass i andre innledende, 5.plass i første finale og en flott 4.plass i finalen. Stian hadde god fart, men en plassering litt lenger bak i feltet gjorde at det ble vanskelig for han å kjøre forbi. Han kom inn på 9. plass i finalen.

Scroll to Top