God NM-innsats

Idar Gjerdevik og Stian Lie ble begge nummer tre sammenlagt i årets NM i gokart i henholdsvis klassene Mini og Junior 125. NMK Haugaland gjorde seg igjen bemerket med gode plasseringer, og i tillegg deltok klubben med en av de største deltakertroppene med totalt åtte førere.

NM i gokart går over to helger med første stevne på Klepp siste helgen i juni og avslutningsstevne sist helg i Kongsberg. Det ble en helg med neglebitende spenning for flere av teamene. Både Stian Lie og William Pedersen fra NMK Haugaland kjempet om å komme på pallplass i sammendraget. William Pedersen endte til slutt på den sure fjerdeplassen i Junior 125.

«NMK Haugaland er nå resultatmessig Vestlandets beste klubb. Vi har en god topp med førere på nasjonalt nivå. I tillegg har vi en god underskog med førere på vei oppover resultatlistene og vi har en utrolig god rekruttering. Det er ikke lenger snakk om Østlandsdominans i gokart – Haugalandet er godt plassert på kartet,» sier Svein Ildgruben i NMK Haugaland.

På Kongsberg ble William Pedersen nummer to i avsluttende finale, Stian Lie nummer 4, Kristian Berge nummer syv og Leo Ildgruben nummer ti i Junior 125.

«At vi får fire av de ti beste på Kongsberg er en prestasjon. Kongsberg blir regnet som en av de mest krevende banene i Norge. I Mini det litt stang ut for Idar Gjerdevik i sluttfinalen hvor han ble nummer syv, men det holdt heldigvis til pallplass i sammendraget. Peder Saltvedt og Faltin M. Wathne ble henholdsvis nummer 18 og 22. Sienna M. Wathne kom dessverre ikke til sluttfinalen,» sier Ildgruben.

Scroll to Top